Olisin halunnut Bruinsin otteluun, mutta…

,

Boston Bruins pelaa jääkiekkoa NHL-sarjassa, ja maalivahtina on suomalainen Tuukka Rask. Tänään olisi ollut TD Gardenissa ratkaiseva kotiottelu, Bruinsit vastaan Toronto Maple Leafs. Bruinsien pitäisi voittaa tämä ottelu – eli jos menevät ottelun häviämään, niin pelit NHL-sarjassa loppuvat tältä kaudelta.

Tottakai tsekattiin, voisiko kotiotteluun saada lippuja. No, joo – sellaista neljänsadan taalan lippua tarjolla, halvimmat taisi olla parin sadan kieppeillä, jossain hattuhyllyllä. Ei ehkä näillä tuloilla sentään.

Otettiin käyttöön siis Plan B eli Plough and Stars -pubi, joka ei koskaan petä. Siellä saimme kaksi (kolme?) kärpästä yhdellä iskulla – screeniltä Bruinsien matsi, hyvää olutta ja lisäksi elävää musiikkia. Eikä mitä tahansa elävää musiikkia, vaan aivan käsittämättömän hyvä setti. Trio, jossa rumpali, laulaja-kitaristi ja – viulisti. Picture it – kolme vähän ikääntynyttä, mutta niin charmanttia tyyppiä, upeaa laulamista ja julmetun hienot ”kitarasoolot”, jotka soitetaan – viululla! Louisiana-soundeista ranskalaissävytteisiin haikeisiin, kyynel melkein vierähti. Ei todellakaan mikään Trio Erectus, vaan aivan huipputason muusikkoja.

Tavattiin baarissa Bruins-lippispäinen tyyppi, ja kävi ilmi, että hänen isovanhempansa olivat Vaasasta (oli käynyt Suomessakin, joskus 8-vuotiaana). Kun lähdimme toisen erän jälkeen (Bruinsit johti 2-1), hän kätteli meitä ja lausui kauniisti ”hyvästi”. Ei meillä ollut sydäntä sanoa, että ehkä ”näkemiin” olisi ollut korrektimpi. 🙂

Tätä kirjoitettaessa pelattiin loppuun kolmas erä, ja Bruinsit voitti 5-1. Ei auttanut, vaikka Maple Leafsin joukkueessa pelasi joku Kasperi Kapanen. Olisi ollut mahtavaa, jos olisi päästy paikan päälle, mutta välittyihän se tunnelma ehkä näinkin.

PS. Me ollaan kyllä nähty Bruinsien peli livenä täällä Bostonissa syksyllä 2015. Kausi oli tuolloin tosin alussa, eivätkä Bruinsit tainneet silloin kovin hyvin pärjätä. Bruinsit ovat NHL:n vanhin yhdysvaltalainen joukkue (ja kolmanneksi vanhin koko sarjassa), pelanneet vuodesta 1924 alkaen. NHL:n Bruinsit ovat voittaneet viimeksi vuonna 2011.